Små valgfag – Idrettspsykologi

Vi lærere på skolen har i løpet av et år forskjellige typer små valgfag. Undertegnede har etter jul hatt Idrettspsykologi med 15 elever. En annen lærer hadde samme fag før jul.

Dette er både et teoretisk og praktisk valgfag.

På tirsdag hadde vi temaet «Mental trening». Her skulle en jobbe med å få elevene til å jobbe mentalt med seg selv.

Når elevene kommer til timen med stor energi så gir det også oss lærere ekstra energi. Elevene hadde fått beskjed at de skulle i svømmehallen og at alle skulle ta med seg ekstra klær. Dvs at alle skulle ha lang bukse og genser med seg.

Når vi var samla inne i svømmehallen fikk alle på seg et blindebind som skulle på. Etter dette så var det å få alle inn i dusjen der de ble dusja med en slange. Og vannet var selvsagt kaldt. Etter dette ble alle satt inn i en varm badstu. Etter å ha sittet der litt var det igjen frem med slangen og spyle dem inne i badstuen.

Etter hvert var det å ta ut en og en. De ble ført opp på 3 meteren med bind foran øynene. Her ble de dytta ut i vannet.

Videre var det å svømme 50 meter med både klær og bind. Før det igjen var inn igjen i badstuen. No uten klær og bind foran øynene. Og når vi tok frem slangen igjen og spylte dem med kaldt vann, var det en del som sleit litt.

Til slutt var det om å gjøre å holde seg under vann lengst mulig. 2 sammen gikk under vann og skulle holde pusten så lenge de klarte.

Dette var en flott økt der elevene var veldig dyktige til å jobbe med seg selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *