Akrobatiske krumspring med Lasse Tufte og Funkygine

Det var en spent og en smule «starstruck» Fitness- puls og styrke gjeng som onsdag fikk besøk av Lasse Tufte og Jørgine Vasstrand, bedre kjent som Funkygine.

Dette er to profilerte personligheter innenfor trening i Norge, og begge er kjent gjennom sosiale medier for sine kreative og akrobatiske treningsøvelser og positurer. Sammen har de reist land og strand rundt med treningskonseptet «Tren Sammen», og det var dette vi var så heldig å få en smakebit av her i Rollag.

Økta startet med en introduksjon til calisthenics. Her fikk vi prøvd oss på en rekke ulike pushupsvarianter og avanserte fra de enkleste varianter til mer kompliserte utførelser med klapp foran kroppen, klapp bak kroppen og enda mer eksplosive varianter med hopp opp fra bakken med både armer og bein.

Litt «faceplanting» ble det, men mange mestret nye varianter av den velkjente øvelsen. Videre jobbet vi med varianter av pistol squats, hodestående og innlæringsøvelser til håndstående.

Med dette som oppvarming var vi klare for å gå videre til parøvelsene. I første del var fokuset hovedsakelig på styrkeøvelser, mens vi etter lunsj jobbet med mer akrobatiske varianter.

Her var det mange nye og spennende varianter som utfordret oss. Styrke, balanse, bevegelighet og kroppsbeherskelse var nødvendig for å kunne mestre øvelsene, samtidig som en måtte kommunisere godt med den en jobbet sammen med.

Mange av øvelsene så spektakulære og vanskelig ut når Lasse og Jørgine presenterte de, men med litt hjelp fra spottere og noen tapre forsøk greidde de fleste å få til øvelsene. Litt knall og fall ble det, men alle kom fra det med helsa i god behold.


De akrobatiske parøvelsene var så morsomme at vi brukte litt mer tid på dette enn først avsatt, dermed rakk vi bare en kjapp bootcamp-sekvens til slutt.

Funkygine kjørte oss hardt, og viste at det var fullt mulig å få både høy puls og melkesyre med 10 minutter tilgjengelig.

Som seg hør og bør når vi har kjente profiler på besøk ble økten avsluttet med bildetaking, og mange benyttet muligheten til å få tatt et bilde sammen med Lasse og Jørgine. Alt i alt en meget bra dag hvor vi har fått utfordret kroppen på mange nye og spennende måter!

Flere bilder kan du se på Idrettsskolens Facebookside.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *