Longboard!

Elevene er inne i første periode med valgfag; og 13 idrettsskoleelever har valgt seg Longboard.

Her skal vi ikke cruise rundt på longboard, men vi starter prosessen på et tidligere stadiè, nemlig som håndtverkere, designere og med entrepenørisk ånd.

Fortsett å lese «Longboard!»

Ungdommens viktigste år står i fare

av Ida Camilla Christensen, elev på Ledertrening

Hva er egentlig et folkehøyskoleår? Hva skiller det fra tidligere skolegang? Hvorfor er folkehøyskolen helt vesentlig i dagens samfunn? Regjeringens forslag til statsbudsjett er lagt frem til folkehøyskolenes fortvilelse. Et kutt på hele 45 millioner i støtte er foreslått fjernet. Dette kan føre til at mange unge mister muligheten til et folkehøyskoleår.

Fortsett å lese «Ungdommens viktigste år står i fare»

Dramatisk kutt for folkehøgskolene

Regjeringens forslag til Statsbudsjett for 2018 innebærer kutt på 45 millioner for folkehøgskolene.

– Vi er svært skuffet over forslaget Regjeringen legger frem i dag, sier Odd Arild Netland, daglig leder i Folkehøgskolerådet. – Kuttet vil få store konsekvenser for enkeltskoler og elever, og rammer usolidarisk i en tid der folkehøgskolene har rekordmange elever, sier Netland.

Les mer her