Organisasjonen har røtter tilbake til 1971. Etablert av journalister og leger som så behovet for en organisasjon som kunne jobbe uavhengig, upartisk og nøytralt i områder med konflikter, naturkatastrofer og epidemiutbrudd.
Leger uten grenser er ofte først på plass av hjelpeorganisasjoner, som for eksempel under Ebolautbruddet i Vest Afrika, og etter jordskjelvkatastrofen på Haiti i 2010. Organisasjonen operer i 65 land og har nettverk av medisinsk personell og nødhjelpseksperter strategisk plassert, som gjør at de kan respondere så raskt ut i felt når katastrofer oppstår.
I 1999 fikk Leger uten grenser tildelt Nobels fredspris. De effektuerer ca. 10 millioner konsultasjoner hvert år. Det er bare fantastisk.
I Norge er det 150 feltarbeidere. For å kunne jobbe i felt må man ha minst 2 års yrkeserfaring, og ha vist gode legeegenskaper. Språkkunnskaper som fransk, spansk eller arabisk er en fordel. I tillegg må man gjennom et kurs i organisasjonens hovedsete i Brussel. Dette for at organisasjonen skal vite at de som blir sendt ut i felt er operative fra dag en.
Organisasjonen er basert på private givere gjennom månedsbidrag, gaver, og arv. Et eget studentbidrag på kr. 70.- pr, måned er opprettet.
Petter, Elene og Sebastian fra Leger uten grenser ga oss to interessante timer om en organisasjon som under kaotiske, farlige og ofte primitive forhold allikevel klarer å gi livsreddende hjelp.
Leger uten grenser står opp for menneskeverdet.
Mer informasjon om Leger uten grenser, finner du her
Stor takk til dere.