Tirsdag 25.09 var LEGER UTEN GRENSER på besøk

Organisasjonen har røtter tilbake til 1971. Etablert av journalister og leger som så behovet for en organisasjon som kunne jobbe uavhengig, upartisk og nøytralt i områder med konflikter, naturkatastrofer og epidemiutbrudd.

Leger uten grenser er ofte først på plass av hjelpeorganisasjoner, som for eksempel under Ebolautbruddet i Vest Afrika, og etter jordskjelvkatastrofen på Haiti i 2010. Organisasjonen operer i 65 land og har nettverk av medisinsk personell og nødhjelpseksperter strategisk plassert, som gjør at de kan respondere så raskt ut i felt  når katastrofer oppstår.

I 1999 fikk Leger uten grenser tildelt Nobels fredspris. De effektuerer ca. 10 millioner konsultasjoner hvert år. Det er bare fantastisk.

I Norge er det 150 feltarbeidere. For å kunne jobbe i felt må man ha minst 2 års yrkeserfaring, og ha vist gode legeegenskaper. Språkkunnskaper som fransk, spansk eller arabisk er en fordel. I tillegg må man gjennom et kurs i organisasjonens hovedsete i Brussel. Dette for at organisasjonen skal vite at de som blir sendt ut i felt er operative fra dag en.

Organisasjonen er basert på private givere gjennom månedsbidrag, gaver, og arv. Et eget studentbidrag på kr. 70.- pr, måned er opprettet.

Petter, Elene og Sebastian fra Leger uten grenser ga oss to interessante timer om en organisasjon som under kaotiske, farlige og ofte primitive forhold allikevel klarer å gi livsreddende hjelp.

Leger uten grenser står opp for menneskeverdet.
Mer informasjon om Leger uten grenser, finner du her

Stor takk til dere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *