Rytmisk gymnastikk

Torsdag 30.11 inviterte personalet elevene til husgruppekonkurranse i Rytmisk gymnastikk.

Hver husgruppe hadde fått utdelt kriterier for konkurransen noen dager i forveien. Disse ble gjennomgått på en morgensamling med passende demonstrasjon av øvelser passende til redskap som ball, rockering, tau og vimpel.

I forkant av konkurransen mellom husgruppene satte personalet standarden med oppvisning av et vel innøvd program med god innlevelse.  Det ble godt mottatt av elevene.

Nå var det husgruppenes tur. Oppgaven besto i å koreografere et program på mellom 3-5 minutter i rytmisk gymnastikk der hele husgruppa skulle være involvert. Programmet skulle inneholde piruetter, hopp, balansestillinger, og pluss for spektakulære bevegelseselement.

Det var generelt mye bra innlevelse, rimelig bra flyt i programmene, og absolutt spektakulære saltoer. Litt knute på tråden her og der ved vimpelhåndtering, men morsomme forsøk på å hoppe over og gjennom rockeringer.

Husgruppe 3 utmerket seg med et vel regissert program med store overraskelser, som da Lucas spatt opp av «Allidrettsskolekassa», og Ulrik smalt til med stille baklengs salto.

Alle i husgruppa var med og jammen hadde ikke alle en liten solo også. De var en klar vinner av konkurransen. Men deretter var det svært jevnt. Husgruppe 1 ble nr. 2 og husgruppe 5 nr. 3 og husgruppe 6 nr. 4. Dessverre var det to grupper med «walk over» denne gangen.

Det morsomme med en slik konkurranse er at her stiller alle grupper likt. Det er ingen som har særlig peiling på rytmisk gymnastikk. Det slipper løs skapertrang, leiken og det å spille på humor, og da kommer samhold og idrettsgleden også fram.

Dette var moro. Takk for innsatsen. Jeg digger idrettsgleden.