Fitness og Cheerdance på treningsleir – reisebrev 2 fra New York


Torsdag reiste hele gjengen til Chelsea Piers Sports Center. Dette er et eksklusivt treningssenter som har blitt kåret til et av New Yorks beste. Her finner du alt fra basketballbaner, turnhall, svømmehall, løpebane, sykkelbane, boxering, gruppetimer i sal, og et meget godt utstyrt styrketreningsområde.

Vi hadde dagspass med muligheten til å være der hele dagen og elevene skulle gjennomfør minimum 2 økter. En del benyttet seg av gruppetime tilbudet. Pilates, Yoga og Power 45 ble testet ut. Andre kjørte egentrening i styrkeavdelingen. Her må vel vi lærere si at det var vel ikke alle som så muligheten for å teste ut og bruke senteret til sitt fulle. Flere snakket om å spare seg til morgendagens økt og shopping senere. Så her er det bare å steppe opp innsatsen på treningen!

New York er virkelig mulighetenes og drømmenes by, og dette fikk vi et morsomt eksempel på under vårt besøk på Chelsea Piers. En litt starstruck Leif Erik tok sjansen på å spørre selveste David Blaine følgende; «Has anyone ever told you that you look like David Blaine». Med svaret «Every day» kom gutta i en hyggelig prat, og litt etter kom en ivrig Leif Erik løpende og reklamerte med at Blaine hadde lovet han et lite privat trylleshow på basketbanen og at de som hadde anledning måtte komme ned.

Her fikk vi et lite øyeblikk av magi når vi ble vitne til flere korttriks og optiske illusjoner som vi skjønte svært lite av. En morsom opplevelse for gjengen som fikk være med, og ikke minst en stor dag for Leif Erik som fikk møtt en av sine store helter!

Etter Chelsea Piers hadde mange fritid resten av dagen, mens noen dro videre til Broadway for å se musikalen Aladdin. Forventningene var store og kveldens show innfridde virkelig. Fantastiske skuespillere, dansere, kostymer og scenografi. Vi må vel også nevne kveldens høydepunkt, Genie- ånden i flasken, som virkelig lot lattermuskelen få kjørt seg. Fornøyde elever og lærere med andre ord.

Fredagen har linjene hatt hvert sitt opplegg på dagtid. Cheerdance har vært på Broadway Dance Center og tatt klasser. Hip Hop, moderne, ballett og streetjazz har vi testet ut. Vi merker at det er ganske så annerledes å trene dans her i NYC. Danserne jobber beinhardt og lærerne forventer mye av de som er på klasse. Akkurat som det skal være for å bli god. Masse inntrykk må synke inn og vi er klare igjen til søndagen med nye danseklasser som skal testes ut.

Fitness- puls og styrke hadde dagens treningsøkt hos Crossfit New York. Her fikk vi servert en klassisk økt ved navn «Fight gone bad» som bestod av velkjent øvelser som wallballs, boxjumps, roing, push press og kettlebell swing. De som dro på fikk en svettefest med god intensitet. Vi kommer til å trene på nye steder hver dag, så det blir veldig spennende å se hva resten av treningsuka byr på.

Etter noen timer med fritid som i dag av mange ble brukt til å hvile slitne bein møttes vi på OmEscape, hvor vi ble fordelt på tre ulike Escape Rooms. Her fikk vi virkelig brukt hodet på en annen måte enn det vi gjør i hverdagen. I grupper måtte vi løse vanskelige logiske oppgaver for å komme videre til nye oppgaver.

Målet var å komme seg ut innen det var gått 70 minutter, noe som viste seg å være hakket mer utfordrende enn vi hadde sett for oss. Ingen av gruppene kom seg gjennom hele opplegget, og hadde vi ikke blitt guidet ut igjen av vår Game Master hadde vi nok vært der enda!

Moro å prøve noe nytt, samtidig som selvtilliten kanskje fikk seg en liten knekk. Her er det nok bare å gå hjem og trimme hjernen!

Dagen ble avsluttet på riktig amerikansk vis med middag på en diner nær hostelet.

Se flere bilder fra treningsleiren på Idrettsskolens Facebooksider

Marte og Ingunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *