LinjeX – Brasiliansk jiu jitsu

Kampsport!

Brasiliansk jiu jitsu regnes som en av de røffeste kampsportene. Nysgjerrige og kampsportsugne dro Linje X til Frontline Academy for å prøve BJJ.

En ting er klinkende klart, kampsport er hard trening – og det tok ikke langt tid før vi var gjennomsvette. Vi fikk en innføring i hva Brasiliansk jiu-jitsu både er og hva det handler om; nemlig grep!

Grappling er begrepet som beskriver kampsportteknikker der en ønsker at motstanderen skal gripes og føres inn i nedrivning og så låse motstanderen i et grep. Vi øvde både på «stand-up grappling» og «ground grappling».

I trening / kampsituasjon ønsker man å få motstander til å «tappe» ut ved bruk av ulike teknikker og grep. For oss nybegynner var det både moro, spennende og litt røft der vi i kontrollerte former øvde på grep for leddlåsing og chokehold.

Det var interessant å lære hvordan man med hjelp av riktig teknikk kunne manøvrere og ikke minst utmanøvrere motstander med ganske elegante bevegelser. Når man på en måte både er forsvarer og angriper blir det intensivt og hardt. Dette var m.a.o god trening som stilte krav til utholdenhet, styrke, bevegelighet/smidighet og ekslosivitet.

Frontline Academy har instruktører i verdensklasse, legger vekt på at det skal være trygg og morsom kampsport trening og som villig lærte bort riktige grep og ikke minst riktig bruk av grepene.

Vi øvde inn grep med 20% styrke og intensitet for å bli kjent med bevegelsene.  Mye øving før vi blei etter hvert klare for å prøve oss i vennskapelig «kamp».

3 timer med BJJ kjennes på kroppen og vi var rimelig pumpa etter å ha øvd, terpa, blitt kjent med begrep som «kimura»/armlås, «dobbel leg take down», «halfguard/half mount», «mount/mounted possition», «rear naked chocke (RNC)» – og prøvd det ut i både trening og «kamp».

Verdt å nevne:
• At BJJ virkelig stiller krav til generell kroppskontroll.
• Teknikk og riktige bevegelser kontra styrke.
• Den ivrige kampsportviljen på LX-gjengen!
• Flere viste seg som atletiske BJJ-utøvere.
• Ikke minst imponerte jentene med fighter-skills.
• Mange artige og intensive vennskapskamper.
• Ane som hadde lyst å sette Ask på plass i dag.
• En artig, rå og «grepa» dag!

For LinjeX: Vemund

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *