Turer på LinjeX - Villmark

Vi drar ikke utenlands da Nord-Europas råeste villmark er i Norge.

Stikkord for turene gjennom skoleåret er: bre, sykkel, kajakk, vertikalt friluftsliv, fiske, småvilt- og storviltjakt, vintertur på Hardangervidda, hundekjøring, Randonee i Romsdalen, fra fjell til fjord, fartsfylt RIB-tur

August 

Isbre / sykkel / kajakk.  Vi går bretur på Hardangerjøkulen før vi sykler Norges mest kjente sykkelrute Rallarvegen. I løpet av en dag sykler vi 1200 høydemeter nedover fra fjellet og til Sognefjorden. Vi avslutter turen med kajakk i den smale og spektakulære Nærøyfjorden som er en del av Sognefjorden – velfortjent hedret på UNESCOS verdensarvliste.

September

Vertikalt friluftsliv med klatring og rappellering i bratt natur. Vi er så heldige å ha Vegglifjell i bakgården, som har et av Numedals mest innbydende klatrefelt for nybegynnere, med imponerende Gaustatoppen som bakteppe.

September/oktober/november 

Kortreist friluftsliv i Trillemarka med tyribål under krokete furu.

Desember

Lanzarote. Felles skoletur til Club La Santa.

Januar 

Hardangervidda inviterer til vintereventyr. Med ski og pulk navigerer vi vestover. Med kombinasjonen pudder og skareføre møter vi vinteren i all sin prakt 1200 moh. Det glitrer i snøkrystaller der dagene er korte og kalde. Den blå timen gir ro i sjela under stjerneklar himmel!
Inne i hytta venter peisvarmen.  Vinteren er magisk!

Februar

Spennende og fartsfylt kiting og hundekjøring. Lær å mestre både kite og å kjøre hundespann. Vi drar på tur og opplever vinterfriluftslivet fra bak hundespannet, unikt og litt annerledes.

Mars/april

Randonee-uke i Romsdalen, fra fjell til fjord

Reisebrev fra LinjeX – Villmark

Etter å ha vært på linjetur i ville fjell i Romsdal i bortimot en uke, er det vel på tide å skrive et reisebrev fra Villmarks-gjengen nå når vi har internett-tilgang igjen.

Vi valgte å reise til Åndalsnes/Isfjorden for å teste ut Randonee-livets gleder, og har hatt en vanvittig flott linjeuke.

Les mer om randonee-uka i Romsdalen

April/Mai 

Vårens vakreste eventyr! Fra fjell til fjord. Turen går fra Finse via Hardangerjøkulen ned til blomstrende Hardanger! I Hardangerfjorden venter en fartsfylt RIB-Safari.: Action, fart og spenning i «need-for-speed» RIB-båter. En rå og annerledes måte og oppleve det maritime friluftslivet på.