SEND SØKNADEN HERSE FILM FRA SKOLEN HER

Allsidig E-sport

Helårskurs

 

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole tilbyr en allsidig E-sport linje! Japan står for tur i mars, etter at vi har vært på verdens største digitale festival, DreamHack i Sverige, og felles skoletur til Lanzarote.

Vi har også tilbud om:

OM LINJA

 

Kamp og allsidig trening

Her på skolen liker vi allsidigheten innen E-sport og har forståelse for viktigheten av muligheten til selvtrening. Du lager derfor din egen fagplan med målene som du har lyst til å oppnå i de spillene du ønsker å bli bedre i. Hovedsakelig bruker du linjetiden til å nå dine mål, eller å trene mot fremtidige turneringer.

 

En gang i uken spiller vi et bestemt spill sammen, satt opp som en turnering. De fleste av spillene er online multiplayer, men vi beveger oss også mot «speedrun», nostalgiske retrospill som StarCraft og mer praktiske spill som GuitarHero, dansematter eller VR. Du får også et foredrag i uken, basert på forskjellige temaer innen E-sport.

 

Denne linjen baserer seg på å få med mangfoldet av spill som det profesjonelt konkurreres i.

 

Fysisk trening

De andre linjene som skolen tilbyr er innen idrett og friluftsliv. På skolen har vi opparbeidet oss flotte treningsanlegg som innbyr til allsidig trening. Vi på E-sportlinja har derfor tilgang til morsom og variert trening som vi tilpasser vårt nivå. Du må ikke være sprek for å delta på skolens E-sportslinje, men her har du muligheten til å bli det.

 

Turer og treningsleirer

Vi følger de store internasjonale og profesjonelle turneringer. Vi reiser til Sverige for å oppleve verdens største digitale festival: DreamHack. I desember drar hele skolen til Lanzarote og Club La Santa. Et av verdens største og beste treningsresorter, hvor du kan velge og vrake mellom alt mulig av aktiviteter og treningsmetoder.

Linjeturen på våren går til Tokyo hvor vi opplever kulturelle severdigheter og besøker relevante steder for linjen.

 

Hvem passer linja for?

Vi har ingen krav til ferdigheter og du kan komme på det nivået du er. Som klasse jobber vi med kommunikasjon, konsentrasjon, reaksjonsevne og lagarbeid, og vi hjelper deg med å tenke strategisk og taktisk.

 

 

 

Hva forventer vi av deg?

Vi ønsker elever som er motivert til å delta i undervisningen. Vi jobber mye med relasjoner og noe av det viktigste for oss er at du bidrar og gjør dine medelever bedre. I klasserommet skal det det være positiv stemning, og tilbakemeldinger skal bli gitt på en oppløftene måte.

 

Tilrettelegging

Vi tilrettelegger for deg så godt vi kan og gjør justeringer i samråd med deg. Trenger du spesiell tilpasning er det fint om du orienterer skolen om det. Vi ønsker å integrere og tilrettelegge paraidrettsutøvere inn i allerede etablerte linjer på skolen.

 

Dette utstyret finnes på skolen

 • Du får din egen pultplass.
 • Din egen nettverkskabel (kat6).
 • Skolens nett gir deg en nedlastning på om lag 100mb/s.
 • Din egen skjøteledning med 5 strømuttak.

Skolen har flotte anlegg som vil bli flittig brukt for å ivareta god variasjon i treningen

 • Functional fitnessrom
 • Speilsal /dansesal
 • Spinningrom
 • Styrkerom
 • Svømmebasseng
 • Flerbrukshall
 • Et stort og herlig uteområde rett utenfor soveromsvindu ditt

De er tilgjengelige for deg på dagtid og kveldstid gjennom hele skoleåret.Her har du virkelig muligheter til å være aktiv sammen med andre ungdommer. Du er velkommen til å ta det i bruk.

Les mer om treningsanleggene her

 

styrketrening

 

HVA SIER ELEVENE?

strek-høyre strek
Elevutsagn2

David Hadeish

 

Allsidig E-sport

quote
Noe av det mest merkverdige er det sosiale livet på skolen. Det er alltid folk å gjøre noe med, må det være å trene, se film eller prate med. Alle blir ganske sammensveiset.
Elevutsagn6

Tuva Solbakken

 

ActivityX

quote
Noe av det beste med skolen er det fine sosiale miljøet på skolen og at vi får muligheten til å prøve ut noe nytt hver eneste dag. Man lærer å bo med nye mennesker og blir kjent med folk fra hele landet
Elevutsagn1

Belinda Karadeniz,

 

Functional Fitness OCR

quote
Så langt har skoleåret gitt meg mange nye venner og erfaringer. Det er som regel godt samarbeid mellom oss på internatene og jeg trives å bo med romkameraten min. Skoletiden fordeles på linjetimer, storfag og valgfag.
Elevutsagn3

Haakon Caspersen

 

Fotball

quote
Kombinasjonen av gode fasiliteter og lærere med god og variert kompetanse gir fantastiske muligheter til å prøve nye idretter og treningsformer.
Elevutsagn4

Ingrid Aarsæther

 

LinjeX – Villmark

quote
De gode trenings- og tur fasilitetene i område gir god mulighet til å utvikle egne fysiske og sosiale ferdigheter. Internatlivet gjør at man fort blir trygg på hverandre. Alle opplevelsene man har sammen både i og etter skoletid gjør at man etterhvert knytter veldig sterke bånd.
Elevutsagn5

Isak Strandin

 

Ballsport

quote
Det beste med å gå på Idrettsskolen er å alltid våkne opp til en variert hverdag. En hverdag fullpakket med fellesaktiviteter i form av spill, lek, konkurranser og mye annet morro! Det er lett å holde seg i aktivitet med de fantastiske fasilitetene Idrettsskolen har.
Elevutsagn6

Synne Elverhøi

 

LinjeX – Action

quote
Jeg setter stor pris på at det er så mye fine folk her, som er gira på å gjøre hverdagen bra for alle. Det er rom for å være og utfordre seg selv, samtidig som du lærer nye ting om deg selv og innenfor linja du selv har valgt.

PRAKTISK INFO

Treningsleirer

 

Linjeturen går til Tokyo hvor vi opplever kulturelle severdigheter og besøker relevante steder for linjen. Vi skal besøke de ville shoppinggatene, besøke arcade-haller og om byggeplanene til "Red Tokyo Tower Esports Facility" går etter planen skal vi selvfølgelig dit også!

Felles skoletur

 

I desember drar hele skolen til Lanzarote og Club La Santa. Et av verdens største og beste treningsresorter, hvor du kan velge og vrake mellom alt mulig av aktiviteter og treningsmetoder.

Et eldorado, der du får legge opp dagene helt på egen hånd, etter egne interesser og lyst.
I tillegg kombinerer du trening med sosialt samvær rundt bassenget på dagtid, og enten i de flotte leilighetene eller kanskje i biljardområdene på kveldstid.

Les mer om turen til Lanzarote
Utstyr på linja

 

 • Egen pc
 • Skjerm
 • Tastatur
 • Mus
 • Gamingstol om du har dette
Hva koster et skoleår

 

Totalprisen for 2023/-24 er kr. 138.500,-
Alt er inkludert i prisen

Se hvordan prisen er sammensatt

Som elev på Idrettsskolen kan du få støtte fra Lånekassen. For skoleåret 2023/-24 kan du få utbetalt inntil kr 125 370 fra Lånekassen.
60 prosent av denne summen er lån, 40 prosent er lån som kan blir omgjort til stipend når du får godkjent året ditt på folkehøgskole. For å få omgjort lån til stipend, kan du ikke ha udokumentert fravær som overstiger 10 prosent.

Støtten blir utbetalt månedlig, normalt den 15. i hver måned.
Les mer på Lånekassen sine sider

 

Nyheter

 

Skolestart: Søndag 20. august 2023
Skoleslutt:
Onsdag 15. mai 2024
Vi har ingen søknadsfrist.

Vi behandler søknader fra 1. februar 2023 for skoleåret 2023/-24.
Dersom det er plass, tar vi opp elever fram til skolestart.

 

 

Lærer på linja Dan-Elias Brevig
Dan-Elias Brevig

 

Send epost til Dan-Elias:
dan-elias.brevig@idrettsskolen.com

Idrettsskolen på Instagram FØLG LINJA PÅ INSTAGRAM