Verdensdagen for psykisk helse markert på Idrettsskolen

Verdensdagen for psykisk helse ble i år markert på Idrettsskolen. Skuespiller Per Christian Ellefsen holdt et flott inspirasjonsforedrag over temaet, som i år var: «fordi livet forandrer seg».

Målet med årets tema er å øke bevisstheten rundt betydningen av endringer i livet og samfunnet, egen identitet og hvordan tilhørighet og meningsfulle aktiviteter kan bidra til bedre psykisk helse.

Godt samarbeid med psykiatrisk helseteam

Dagen startet med at elevene fikk besøk av Kjersti Walter. Hun er teamleder for psykisk helse i Rollag kommune. Hun snakket om psykisk helse og hvilket tilbud kommunen kan tilby våre elever. Vi er veldig godt fornøyd med samarbeidet vi har med det psykisk helse teamet, og det de tilbyr våre elever.

Flotte musikk og dansebidrag fra elevene

Kveldens program var et åpent arrangement med undertittel «Jeg forandrer meg – vi forandrer oss – Rollag kommune forandrer seg.»

Markeringen startet med at elever fremførte sine egne tolkninger av årets tema gjennom sang og dans. Elisabeth Hagen Solberg (sang og gitar) framførte sangen «Har Du Fyr». Ida Camilla Christensen (sang) og Asbjørn Framnes (gitar) framførte sangen «I See Fire». Og bandet bestående av Jonas Borge (sang)​ Christian Bårnes (gitar) Torlak Hansen Åserød (keyboard) Asbjørn Framnes (bass) Anders Rønning (trommer)​ framførte sangen «Two Finger».

Elevene på Cheerdance linja underholdt med to danser. De hadde i forkant fått i oppgave å koreografere eget danseshow. De har stått på og jobbet bra. Det er alltid moro å se kreativiteten som gjemmer seg hos elevene og hva de klarer å skape.

Takk for flotte bidrag både til sangere, musikere og dansere!

Per Christian Ellefsen fanget publikum

Ellefsen åpnet sitt foredrag med diktet «Bratt i livets forandringer», skrevet av Tom Runar Larsen.

I foredraget sitt tok han for seg «hvordan spille hovedrollen i eget liv». Han snakket også om hvordan vi møter hverandre i dialog i hverdagen, og hvordan vi møter utfordringer. Han formidlet temaet på en inspirerende måte. Han brukte seg sjølv og rollefiguren Elling fra Elling-filmene for å belyse temaet. Han klarte med det å fange publikum, og la til grunn for en god dialog med hele salen.

Elevene vil gi et bidrag til psykisk helse

Verdensdagen for psykisk helse er en nasjonal kampanje for mer åpenhet om psykisk helse, samt informasjon om behandling og forebygging.

Noen elever hadde på formidagen bakt boller, og under arrangementet ble det solgt hjemmebakte boller, nystekte vafler og kaffe. Inntekten av salget skal gå til et formål innen «psykisk helse».