Steffen Dahl – Tankemester – et folkehelseprosjekt

Onsdag 18.04 besøkte Steffen Dahl Numedal og Idrettsskolen, som et ledd i Rollag kommunes Folkehelseprosjekt med fokus på psykisk helse.

Steffen Dahl tok oss med inn i hans liv fra å være en vellykket konsulent og leder, til å si opp jobb for å følge drømmen om å være polfarer.

Aleine krysset han polisen både i Nord og Sør i løpet av ett år. Han lykkes. Han nådde drømmen, men ble slått ut av angst og depresjon i ettertid.

Steffen fortalte om veien tilbake til det å mestre livet. Ved å kontrollere de negative tankene som kommer deisende om at man ikke er god nok, ikke klarer noe, ikke kan være noe for andre, er en skuffelse for de en er glad i, fikser ikke hverdagen…..

Steffen assosierte vanskene han hadde møtt som polfarer der han hadde hatt en isbjørn etter seg i to døgn, eller der han gikk gjennom isen og trodde livet ville slutte her.

Men han hadde klart å løse utfordringene gjennom å hente ut ressurser fra seg selv. Ressurser som lå der og ligger der, men som stemmen i hodet sa at dette klarer du ikke. Stemmen som snakka deg ned. Det å kontrollere denne stemmen var vendepunktet ut av angst og depresjon for Steffen.

Jeg fikk paralleller til toppidrettsutøvere og deres tankestopper teknikker når de negative tankene slår inn. Det å ha påminnere, og triggere som flytter fokuset tilbake til hva som er oppgaven her og nå, og holder deg skjerpet.

Tankemester Steffen Dahl var Tankevekkende.

Takk Nadine for at vi fikk dele dette foredraget med Folkehelseprosjektet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *