Island ute av VM

Foto: Brynjar Gunnasrson, AP/NTB Scanpix

Mitt fotballag røyk ut av VM mot Kroatia i går. Men, for en fotballfest de to lagene lagde.

Finslepne teknikere fra Kroatia med stor ballbesittelse. På et tidspunkt sånn midt i kampen hadde Kroatia 71% ballbesittelse mot Islands 29%. Island spilte med kraft, vilje og med hjertet, og de skapte mer enn nok halv- og helsjanser til å ha vunnet kampen.

Birkir Bjarnarson får en albue i nesa tidlig i kampen, og må ned for telling, og ut på sidelinja for å stoppe blødning, og innpå igjen med ny drakt. Det er ikke snakk om å gi seg. Her er det tæl. Og for min del er det akkurat denne tælen jeg skatter i det Islandske laget. De vet at de ikke er finslepne teknikere, men de har andre styrker, og må maksimere disse mot et lag som Kroatia for å lykkes.


Foto: NTB Scanpix

1-0 til Kroatia etter en forsvarsglipp i den islandske rekka. 1-1 etter straffespark til Island. Gylfi Sigurdson som bommet på straffe i kampen mot Nigeria, nøler ikke. Det er hans jobb å ta straffene. Denne gangen bankes den i mål.

Ny spenning i kampen. Islendingene skaper stadig sjanser, men det lykkes ikke helt. Og man skulle jo trodd at når Kroatia går opp i ledelse 2-1 helt på tampen av kampen ville islendingene gi opp. Men – det ligger ikke i holdningene og verdiene til en islending. De jakter mål.

I Rostov i 30 varmegrader endte VM eventyret for laget fra Sagaøya. De har gjort en heroisk innsats på banen. Supporterne en heroisk innsats på tribunen. Det hørtes ut som alle var islendinger på fotballarenaen i Rostov i går når Vikingropet gjallet.

Foto: Joe Klamar (AFP)

Hva nå – Hvem skal jeg følge og heie på?

Åge Hareide er landslagstrener for Danmark. De møter Kroatia i 8 dels finale. Kan bli spennende, men det blir ikke som Island.

Sølvi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *