Frisbeegolf!!

Elverum Frisbeeklubb har anlagt en 14 hulls bane på historiske Christianfjeld festning midt i byen. Her må jeg opp titt og ofte når jeg er på Elverum for å få litt oversikt over landskapet.

I sommer har det vært et yrende liv av folk med fargerike sendeplater. Unge og gamle har stått på utkastramper og sendt platene over kratt, mellom trær, over vann til metallkurver/hull satt opp i terrenget. Gledesrop, fy-rop og bannskap, leiting i kratt og steinrøyser etter en frisbee som ikke hadde gått den veien en ville, men alltid god stemning. Dette var inspirerende for en rektor som leder en skole med motto, «la kroppen leve».

Jeg og gubben dro til sportsbutikken og kjøpte oss to disker midrange. «For å kaste litt kortere, men med mer kontroll». Første økta ble det mange korte utkast, uten kontroll. Men nysgjerrige og lærevillige ser vi på andre på vår vei, og plukker med oss noen tips om sentralbevegelse og bruk av håndleddet i utkastfasen. Her er det tekniske ting å jobbe med.

Neste økt møter vi et ektepar med logoen til Elverum frisbeeklubb på jakka. De bærer på en sekk med sikkert 30 ulike frisbeer, noen som dreier venstre andre høyre, noen for å kaste langt andre for å «putte».  Det er da vi begynner å skjønne at vi må ha oss en «driver». Nytt besøk i sportsbutikken, og ny økt i frisbeebanen. Du verden så gøy når du føler at disken faktisk flyr.

Konseptet frisbeegolf er jeg hekta på. Det er en aktivitet for alle. Det er morsomt, spennende og utfordrende. Det krever lite av utstyr, og er derfor billig aktivitet. Anleggene er tippemiddelfinansiert og er åpne for alle.

Du kan melde deg inn i en klubb og drive organisert eller som uorganisert aktivitet. Du trenger ikke som i annen golf å kvalifisere deg med grønt kort kurs for å få innpass på baner. Aktiviteten forgår utendørs i park eller i terreng. Det får folk ut og for å si det sånn. På Christianfjeld festning har det ikke vært så mye folk siden svenskekrigene.

Frisbeegolf har jeg fått sansen for. Vi setter opp en «prøvekurv» på skolen. Dette er noe vi kan utvikle.

Velkommen til Idrettsskolen og «la kroppen leve».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *