Første skoleuka

Søndag 21.08 ble folkehøgskoleåret 2016/17 sparket i gang. 96 elever på startstreken fordelt på linjene Fotball-Europa, Ballsport, Cheerdance-USA, Fitness puls og styrke og Linje X. Praten gikk fort under middagen, og det ser ut til å bli en livlig gjeng.

Kjønnsfordelinga er også i år i favør av gutter. Vi skulle gjerne vært litt mer 50/50 fordelt på kjønn. Det var noe elevene i fjor sa til oss før de reiste. «Dere må få flere jenter til Idrettsskolen.»  Det har vi prøvd og vi har flere jenter i år enn i fjor, så vi er på rett vei.

Uka har gått med til å bli kjent med skolen, linjer, romkamerat, personalet, rutiner for felles vask, kjøkkentjeneste og måltider. Det har vært arrangert samarbeidsleiker og første husgruppekonkurranse gikk i sandvolleyball tirsdag kveld. Stor innsats og glede. Det setter vi pris på.

Elevene fikk tidlig informasjon om Triatlon supersprint, og at dette skulle gjennomføres som en lagkonkurranse i år. Elevene ble delt i 19 lag a. 4-5 elever. Der 4 på laget måtte gjennomføre hver øvelse.

Først var det svømming 150 m x 4 etapper. Her var det mange som gikk hardt ut med crawl, fikk melkesyre og måtte ty til svømmeteknikker som ikke står på det olympiske programmet. Men, det var trøkk og det liker vi. Å ha en til to gode svømmere på laget viste seg å være en stor fordel på denne delen av triatlon.

Tida på svømminga dannet grunnlaget for jaktstarten på 7 km sykling og 1 400 m løp i en etappe x 4, før laget kunne gå i mål for gjennomført Triatlon supersprint. Alle 19 lag fullførte. Det er vi veldig godt fornøyde med. Vinnerlaget på tida  1.37.19

Å få til et godt Folkehøgskoleår er i seg selv et lagarbeid, og vi snakker mye om lag, prestere på lag, bidra på lag, inkludere, gi av seg selv, være positiv støttende og mestre sammen. Det bidro Triatlon supersprint også til. Men det er helt klart at det er forbedrings potensiale på dette med utholdenhet hos mange elever.

Jeg spurte to gutter etter gjennomført Triatlon om de var fornøyde med innsatsen. Det var de. Så spurte jeg om det hadde vært gøy. Da fikk jeg til svar at det hadde vært så gøy slike utholdenhetsøvelser kan bli, men de mente definitivt de hadde hatt godt av å gjennomføre.

Lørdag kveld var første felleskveld. Her hadde husgruppene fått utdelt en dramaoppgave over et tema. Under fremføringen kom det tydelig fram hvilke  husgrupper som faktisk hadde samlet seg, tatt oppgaven seriøst og øvd. Det er først da det blir moro ut av det. Å ta ting på sparket er ikke godt nok.

Lærer Sigurd og Steinar hadde fyrt opp grillene. Tent bål i gapahuken ved Lågen. Musikklærer Lars Erik spilte til allsang og Ida og Jonas sang solo. Sånt blir det stemning av. Vel blåst første skoleuke.

Sølvi