«Folkehøgskoler og studiestøtte.»

I stasbudsjettet for 2017 er folkehøgskolene ikke tatt med i opptrappingsplanen for 11 måneders studiestøtte. Dette til tross for at folkehøgskolene har like mange studiedager som andre høyskoler og universitet.

At de har undervisning i helg og på kveldstid, at elevene bor på skolen, og at skolene ofte er plasserte i små lokalsamfunn som gjør at helge, kveldsjobber er umulig.

Jeg var så heldig å være student i ei tid da studielån og stipend var tilpasset samfunnets kostnadsnivå. Jeg kunne være heltidsstudent. Regjeringens opptrappingsplanen med 11 mnd. studie finansiering er steg i rett retning, men det må gjelde for alle typer studier- også for folkehøgskolene.

Vi får stadig høre at vi er viktige aktører i utdanningssamfunnet. Ikke minst i forhold til å danne innovative samfunnsengasjerte ungdommer med god samarbeidskompetanse.

Kjære politikere – vis oss handlingskompetanse. Vi trenger mer enn et klapp på skuldra. Det gjelder ungdommen vår!!

Sølvi P