En aften med akrobatikk fra øverste hylle

Forrige uke ble det arrangert en husgruppekonkurranse. Dette er konkurranser som går gjennom hele året, hvor prestisje og vinnervilje er viktige stikkord. Temperaturen er høy, og engasjementet stort. Denne onsdags kvelden var det rytmisk gymnastikk som stod på programmet.

For at en sånn type konkurranse skal bli vellykket og god, så er man avhengig av at alle elevene på husgruppa bidrar på en positiv og god måte. Det skal heller ikke være skummelt å drite seg ut litt, eller by på seg selv.

Elevene fikk allerede tirsdag morgen beskjed om hva som var i vente, slik at husgruppene kunne samle seg for å øve både tirsdag ettermiddag/ kveld og onsdag.

Øvingene var så lange og mange, at tilsynslærer tirsdag kveld til slutt måtte kaste ut elevene fra hovedbygget for å få låst. Det vitner om at gruppene tok konkurransen seriøst, noe vi liker veldig godt!

Øvingene fortsatte gjennom ettermiddagen onsdag, frem til gruppene kronologisk fra 1-6 skulle fremføre sine respektable nummer. I forkant av fremførelsene kom elevene en etter en med mye kostyme og utstyr som skulle brukes gjennom showet. Dette førte selvfølgelig til at forventningene blant dommerjuryen steg betraktelig inn mot første show.

Heldigvis stod fremførelsene (stort sett) helt i stil med bruk av både kostyme og utstyr! Øvingen i forkant hadde virkelig gjort susen, og flere av husgruppene fikk sine medelever til å måpe (og le) med sine fremføringer på scenen.

Først ut var husgruppe 1. De kjørte en black and white stil på klesfronten, og showet stod ikke tilbake for outfiten. Her kom det det ene c-momentet etter det andre. Det var backflips, snakes, håndstående og skifte av formasjoner. Musikkvalget var også fengende og passet bra til fremførelsen.

Husgruppe 2 hadde, så vidt vi kunne skjønne, en «bad taste» variant til outfit. Hvis dette ikke stemmer, beklager vi antagelsen på det sterkeste. Single ladys, selvfølgelig, runget på anlegget mens gruppa urytmisk prøvde å danse i takt med musikken. Mye humør og god stemning innad i gruppa drog dog sluttsummen opp betraktelig.

Husgruppe 3 var den eneste gruppa som kjørte musikkskifte i løpet av programmet sitt, kult! Utover det var det verken rytmisk eller samstemt. Når det er sagt, var dette også gruppa som hadde lagt lista høyest med mange dansetrinn og formasjonsbytter underveis i showet. Dette gjorde at noen (eller de fleste) kom litt ut av fatning underveis. Dette var også den eneste gruppa som brukte krykker(!) som hjelpemiddel.

Husgruppe 4 var nok den gruppa som hadde det showet som mest lignet på et rytmisk gymnastikk-show. Det var god musikk, mye bruk av de ulike elementene, endringer i formasjoner, løft, kast og bytting av redskaper. Veldig bra! Alt satt kanskje ikke som de ønsket på forhånd, eller som det gjorde på generalprøven, men alt i alt en veldig god fremførelse.

Husgruppe 5 var smått uheldige i starten der musikken ved et par anledninger ikke spilte på lag. Likevel holdt de roen innad, og til slutt var de godt i gang. Gruppa brukte ulike redskaper som kjegle, tau, bånd og ball, alt dette i takt med den kule musikken som var valgt ut. Morten og Henrik derimot, hadde noen forferdelige forsøk på slå hjul. Uten å lyve, både vaktmestere og kjøkkenpersonal på skolen ville gjort det bedre. Utover disse to hadde resten av gruppa bra flyt gjennom fremføringen.

Husgruppe 6 var siste gruppe ut, og her fikk vi se en rytmisk gymnast av verdensklasse. Leif Erik tok scenen, publikum og dommerjury med storm, der han viste rytme, bevegelser og håndtering av båndet fra ypperste klasse. Aldri før, og aldri siden, kommer vi til å se noe lignende. Det var hoftevrikker, slengkyss og blunking til første rad, og silkemyke bevegelser helt i takt med musikken hele veien. Rett og slett fascinerende bra!

Utover Leif Erik sine prestasjoner fikk vi se noen arabere, backflips og pyramide fra gruppa. Øverst på pyramiden var Bjørn, i bar overkropp. Om juryen noterte pluss eller minus til dette, skal vi ikke nevne noe om.

Som dere har skjønt var innsatsen upåklagelig bra, og vi er henrykte over den fine onsdags kvelden vi fikk servert! Gruppa som helhet viser samhold, glede, latter, samarbeidsvilje og konkurranseinstinkt.

Rett og slett suveren innsats i alle ledd! En sånn type konkurranse får frem alle de punktene en folkehøgskole handler om, der vi skal samarbeide, gjøre ting sammen og lære sammen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *