Ei tilsynshelg på Idrettsskolen

En ny skolehelg er over, og som tilsyn har det vært en finfin helg å være sammen med elevene på. Å ha tilsyn er egentlig en god greie, der vi møter andre elever enn de vi vanligvis er sammen med, samt at man møter de «samme gamle» elevene på helt andre arenaer enn i linjefag og/ eller annen undervisning.

Som tilsynslærer er man delaktig på alle måltider, noe som er ren luksus i seg selv. Kjøkkenpersonalet jobber fletten av seg hver dag for å servere god mat til 100 mennesker, noe som jeg respekterer høyt.

Derfor er jeg litt skuffet over hvor lite oppmerksomhet og takknemlighet de møter i hverdagen. Det burde være en selvfølge, men det er faktisk altfor få elever som takker kjøkkenet for maten når de går. Det er heller ikke alle som engang rydder etter seg, enten det er papirbiter eller annet søppel. Det er for dårlig! Vis høflighet og takk for maten, det er det minste vårt eminente kjøkkenpersonale fortjener! Ikke ta for gitt at det står god mat og dekket bord til dere til hvert enkelt måltid, til neste år er det dere selv som må stå for dette sjæl.

Utover måltidene har det vært mye god aktivitet på tunet. Elever som har tatt livredningsprøve i løpet av høsten er gjerne badevakter, for at medelever skal få enten svømme eller leke seg i vår fine svømmehall. Bra!

Lørdags kveld var det en jentegjeng på 10 som rigget seg til i formingsbygget. Der var det flust i madrasser, godterier, prosjektor, laken som skjerm og filmen ble snurret. En fin, sosial og koselig kveld med andre ord.

Lørdagen fikk jeg selv et finfint besøk lørdags kveld, da noen elever kom og spurte trick or treat. Dessverre ikke mye godterier å hente i Hestehagen 1, der går det i frukt og grønt.

Ellers har det vært en del aktivitet i idrettshallen vår gjennom helgen, der spesielt foampit’ en har blitt flittig brukt.

Søndags kveld var jeg selv med å spilte fotball sammen med en gjeng elever, så lenge det er trøkk og seriøs egentrening er det veldig moro å bli med på det! Rett og slett kjempeskøy.

På søndagen var det også flere elever som på frokosten smurte seg nistepakke og dro til fjells. Anders skulle lære Leander om mer navigering, og disse to stakk en tur på Vegglifjell og nøt det vakre høstværet der. Strålende tiltak!

Det var også en gjeng som stakk oppover mot Rollagtjønn for en skogtur. Disse rakk ikke tilbake før middag, men heldigvis var kokken Torbjørn velvillig og stilte opp for at disse også skulle få i seg de herligste kyllinglår når de kom tilbake. Vel fortjent!

Nå er vi i startfasen av prosjektuka, som i stor grad er elevstyrt. Studentrådet har opprettet og plassert elevene på ulike grupper og arbeidsområder gjennom hele uka. Derfor kan foreldre og andre glede seg stort til foreldrehelga som nærmer seg.

Det er typisk at noen sniker seg unna mer enn andre i en sånn type prosjektuke, og at det dermed faller ned mye arbeid på andre. Derfor håper vi at dere alle er med å bidrar, det er til det beste for fellesskapet. Dette er en litt uvanlig skoleuke, som skal være kreativ, morsom og sosial. Bidra med ditt humør og ditt engasjement, så skal vi sammen ha en fortreffelig uke, hvor finalen blir å ha opphavet på besøk til helgen. Dere er alle vel møtt!

Tilsynslærer Ørjan