IGP – Idrettsskolen Grand Prix!

Vi vil takke alle deltakere, publikum og funksjonærer for ei kjempehelg i forbindelse med IGP! Det var ei helg med mye samhold, innsats, glød og god stemning! Det er alltid stas å få besøk av tidligere elever, spesielt når vi inviterer til et 2 dagers idrettsarrangement.

Kort fortalt:
Det her var altså en konkurranse som starta 21.30 fredag kveld og blei avslutta 16.00 lørdag.

Årets- så vel som fjorårets elever teamet opp i lag bestående av 2 stk. Laget skulle konkurrere i 1 challenge fredag og 4 challenge lørdag. Det her er en multisportkonkurranse som egentlig bare stiller krav til å ha lyst til å delta, men såklart var det en fordel å ha litt konkurranseinstinkt samt være både litt «fysisk-og-mentalt-smart» hvis man hadde lyst til å hevde seg i toppen.  Jenteklassa bestod av 12 lag og gutteklassa hadde 29 påmeldte lag.

Her var det MANGE høgdepunkt! Da tenker vi ikke bare på de beste topp 3 prestasjonene i de ulike challenga, men i like stor grad de gyldne øyeblikkene som det virkelig oser iver, innsats, glede, samhold, konkurranseinstinkt og «fokus» av. Øyeblikk som var regelrett følelsessprengte! Tok man et magadrag kunne man kjenne at prestisjen var til å ta-og-føle-på mellom årets og fjorårets elever.

IKKE MINST gnistret det forventingsfult i elever, der de til stadighet møtte nye utfordringer og challenge, både på ute-og-inne-arenaen, som det skulle konkurreres i. Her var det stemning!

Challenge 1: Ironløype! I Idrettshallen var det rigga ei løype med ulike elementer/hinder fra fra ene kortsida til den andre. To helt identiske løyper, slik at vi kunne kjøre headsup-battle-heat på 2. Med olympiske løft X5, geriljakråle hinder, overhinder, lastebildekk X2, olympiske løft X5 var det mange som var pumpa og stinne av mjølkesyre før finalehinderet.

I enden av løypa var et 2m høgt stepuphinder før man måtte speedclimbe opp frictionwallbuldreveggen. Når en slo på sauebjella i toppen kunne teamkompisen starte. En stafett det lukta kruttlapper av!

Idrettshallen var smekkfull og stemningen var rett og slett elektrisk! Vi kan bl.a nevne:

  • 1.plass! Markus og OddArne, som i et eksplosivt dynamitt-tempo parkerte alle til soleklar vinnertid! Leikne 1:15min. Ny skolerekord!
  • 1.plass. Tina og Hedda som vogntogtempo dundra igjennom i løypa på imponerende 1:52min. Ny skolerekord!
  • Stemninga! Da startskuddene gikk var det til tider et øredøvende heksegryte-leven!

Challenge 2:. Militært støt! Eksplosiv styrkeøvelse. Tre slamballs på 5-8-og-12kg, som skulle støtes lengst mulig. Her gjaldt det, som i alle challenge, å være litt smart og løsningsorientert i «støt-teknikk», ikke minst få 3 godkjente og unngå det å få «dødt» og ikke tellende støt. Simen hadde dagens desiderte lengste støt på 14,32m – og Lea pælmet slamballen mesterlig på hele 8,72m!

Challenge 3: Motbakke-kapasitet! En klassisk kapasitetsøvelse. Dette var et utslagsløp. 1. Fellesstart 2. De to siste i mål røyk ut og da røyk hele laget ut. 3. Det skulle til enhver tid kun være en i teamet som løp – OG man måtte løpe annenhver motbakkedrag.

Løypeprofil: A) Vått tungt langt gras. B) Motbakke. C)Fotballbane. D)Motbakke. E)Flate inn til mål. Det her blei en skikkelig mjølkesyrefest!  Verdt å nevne: De som skjønte at taktikken var å samle krefter der det i bunn og grunn handlet om å gå videre til neste runde – og altså ikke vinne heatet. Kristian og Lasse lå og kontrollerte alle heat helt inn til finalen og vant suverent!


Challenge 4. Mental koordinasjon! En øvelse som krevde ordentlig fokus. Bordtennisracket og ball. Her handlet det om å kontinuerlig holde ballen i lufta, mens man gikk fra A-B-A, før man vekslet med teamkompis. Idealtid nærmest 2min var målet!

For noen vanskelig nok å gå mens man sjonglerer detta bordtennisutstyret – og når man atpåtil skulle prøve å time seg inn på 2 min blei det både stressende og litt utfordrende å holde fokus. De som på i aller høyeste grad har ei indre klokke som tikker bra er; Marius og Celine. Lea og Hanne Victoria. Sebastian og Karl. De klokket seg inn på nøyaktig 2min!

Challenge 5. Farmersprint! Staffet av det hurtige slaget. Heat på 4. 1.etappe. Farmer-run med 24 kg kettlebells. 2.etappe. Vannhinder. For mange den øvelsen som hadde Xfaktor.

Etter å ha gjennomført 1. etappe dro 2. etappen avgårde i et avsluttende vannhinder fram og tilbake over en oktobertemperert Numedalslågen. Her måtte man gå i krigen! Det var rått å se de som hadde åpningsetappen belte avgårde som tangs, før ankeretappen stupte ut i elva som torpedoer i et hundreoghelvetestempo!

Her er alle som gjennomførte vært å nevne, vi blei imponert over innsats, karakter og holdning! Allikevel må man også nevne Tina og Heddas formel1tempo der de slo nesten alt og alle i gutteklassa også – et sekund bak bestetida all over!

Sammenlagt etter totalt fem challenge:

Lagene tok poeng etter plassering. I jenteklassa med 12 lag fikk vinneren av challenget 12 poeng og sisteplassen fikk 1poeng. I gutteklassa m.a.o 29 poeng til vinnerlaget av hvert challenge osv.

Topp 3 jenter:

  1. Tina og Hedda 17/18
  2. Lea og Hanne Victoria 17/18
  3. Sara og Live 18/19

Topp 3 gutter: Delt 1.plass!

  1. Markus og Odd Arne 18/19
  2. Håkon (2.års elev)  og Steinar 17/18
  3. 3.Simen og Ullrik 17/18

Se resultatliste for alle lag.

Helt til slutt må vi igjen takke medhjelpere, gjester, deltakere og publikum som har bidratt til at årets IGP-arrangement blei en sportslig folkefest!

Mvh IGP-ansvarlig Svein og Vemund

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *