Montering av kunstgras i ballbingen

Eldar og Frank fra Volda har sjekket med yr.no og storm og gamblet på at lørdag 05.08 vil høve godt for montering av kunstgras. Det er de som har levert oss kunstgraset og vi forstår fort at de har gjort dette før.

Idrettsskolen ble bedt om å stille 4 mann for å få jobben gjort, – men 4 mann ei helg der det enda ferieres i Norge er ikke så lett. Så Steinar,  jeg og Asbjørn sin traktor fikk gå for 4 mann.

En kunstgrasrull veier over 500 kg, men med et sneddent håndtak og stor muskelkraft og vilje er det utrolig hva som går. Når først en fikk bevegelse på rullen gikk det rimelig greit. Verre var det når en måtte korrigere retning. Da må en både ha teknisk innsikt og rå muskelkraft.

For å strekke kunstgraset ut kom traktoren til Asbjørn til sin rett. To klør festa i enden av kunstgrasrullen, slynger og hestekrefter gjorde susen.

Når det var gjort måtte en skjære av «linninga» på rullen og få skjøtekantene tett sammen. Til dette arbeidet brukte de et spesialverktøy nærmest en jekkeklo.

Når alle 6 rullene var på plass skulle dette limes. Her var det viktig med oppholdsvær og det så lovende ut. Godt og varmt og sola tittet fram. Riktignok noen grå skyer rundt omkring, men ingen faretruende. Liminga var noe for seg selv. Da bretta vi kantene opp på hver rull og la en duk med lim på i midten før vi rulla tilbake kantene.

Dette gikk som smurt – to skjøter unnagjort på under halvtimen. Vi tar en tredje skjøt og så går vi til lunsj. Duken med lim ligger der og så kom regnet. Ikke bare litt duskregn, men virkelig en bøtte. Nå måtte vi jobbe fort så ikke limet skulle ødelegges.

Etter en god lunsj med god mat og gode samtaler går tida fort, og jammen stoppa regnet. Da var det bare å kline til igjen med resten av liminga, og denne gangen rakk vi alle 6 rullene før det kom en ny runde med regn.

Alle limskjøter ble ettergått. Og da mener jeg virkelig ettergått. Hensikten er å få ut småbulker og feste limet. Mobilene til Steinar og meg viser at vi har gått våre 10 km i dag opp og ned  limskjøtene flerfoldige ganger.

Nå ligger dekket til Bingen der i all sin grønne prakt. Til uka setter vi tilbake veggene og beiser videre.

Så håper vi på stor aktivitet i Bingen når skoleåret stater den 20.08.

Stor takk til Eldar og Frank fra Volda.

Hilsen Sølvi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *