Linjeuke Fitness

Etter en formiddag med trening både inne og ute på Idrettsskolen hoppet vi på bussen til Geilo, og derifra videre på toget mot Voss Folkehøgskole. Der ble vi til elevenes store glede, hentet av Voss FHS sine stipendiater, og kjørte de 5 minuttene det var fra togstasjonen bort til skolen. Vi rigget oss til i gymsalen med flotte oppblåsbare madrasser, og spiste Pizza til kvelds.

Dagen etter gikk vi bort til prestegardsmoen for å trene på en flott utegym. Etter en kjapp oppvarming ble elevene splittet i grupper og fikk oppgave om å finne 2 øvelser som de viste til resten av gruppene. Disse satt vi så sammen til en sirkeltreningsøkt.

Trøkket var på topp selv om vestlandsværet gjorde seg kjent. Så var det litt frilek, før vi dro videre til Mosjonsgutane. Der fikk Functional Fitness og Movement introduksjon i vektløfting, mens GX trente på instruktørrollen på spinningsykkelen.

Dagen ble avsluttet med en vennskapelig volleyball kamp mellom skolene. Om det ikke var tydelig før, kom det definitivt fram at vi ikke er en ballsportlinje. Men stemningen var stor og humøret på topp.

Dag to startet med morgensamling holdt av Johannes, Ole Einar og Christian. De gjorde en kjempefin jobb med å presentere fitnesslinjene. Turen gikk videre til VossaBadet, hvor noen lekte seg i stupetårnet, øvde på crawl  svømmeteknikk i treningsbassenget, leika seg i sklien og  slappet av i badstuen.

Mosjonsgutane har et bredt utvalg av treningsfasiliteter og utstyr. For å få full utnyttelse av det, fikk elevene tid til egentrening. Da stod det både kipping, løping, løfting, håndstående, hopping og benkepress på programmet.

Etterpå hadde vi en felles BasisBall økt gjennomført av vår egne Markus Aslaksen. Svetten rant, og det var kjekt å se han i denne rollen.

Etterpå var de fleste såpass utslitt at de så vidt fikk i seg litt mat på skolen før de skrudde av lysene og tok en liten 3 timers powernap.

Sivert derimot ville ta seg en liten fjelltur i shorts og topplue…….4 ½ time seinere fant redningsmannskapet – Kjersti, Cainan og en lokal helt fra bygda fram til en fattet men noe nedkjølt Sivert. Heldigvis fant han ly og glava isolasjon til å holde seg noen lunde varm.

 Torsdagen gikk til hjemreise, og med tett snøfall på Geilo var det faktisk ikke sikkert at vi skulle nå målet. Bussjåføren ba oss om å feste setebeltet da han problematiserte at han kjørte på sommerdekk og vi får se hvordan dette går. Vi kom oss trygt fram og nådde middagen med god margin.

Se flere bilder fra linjeuka på Idrettsskolens Facebookside

 Fredag feiret vi hjemkomsten i vårt egen treningsrom med god styrketrening, før GX fikk ta oss gjennom en spinningøkt. Det fiksa de fint selv om de var både spente og litt nervøs foran debuten.  Vi avsluttet uken med å puste ut og ha litt tøying og avspenning.

Takk for en flott linjeuke, dere er en awesome gjeng! Nå er det Høstferie!

Hilsen Kjersti og Cainan 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *