Cheerdance og Fitness på linjetur – reisebrev 4 fra New York

I skrivende stund har vi kommet oss tilbake på norsk jord og en sliten gjeng fulle av inntrykk er på vei til sine respektive hjemsteder på påskeferie. Vi kan se tilbake på 8 meget innholdsrike dager i New York, både med tanke på økter med linjene, fellesaktiviteter og alt elevene har opplevd på egenhånd disse dagene.

New York er en by full av lyd, lys, trafikk og mennesker av alle slag. Med uendelige muligheter er byen både spennende og inspirerende, men også ganske utmattende. Etter litt over en uke med pulserende storbyliv er nok de fleste glad for å komme hjem til litt roligere omgivelser.

Før vi tar ferie er det på tide å oppsummere våre siste dager. Mandagen startet med en tur til Brooklyn for Fitness- puls og styrke. Her besøkte vi Brooklyn Zoo, et innendørs senter som tilbyr blant annet parkour og American Ninja Warrior trening. Med andre ord; en lekeplass for voksne!

Her fikk vi prøvd oss på å løpe opp vegger, enkel parkour, Salmon Ladder og lek på trampoline og i foampit. Noen viste skikkelige Ninja-skills mens andre var mer tilbakeholdne.

Spesielt Kristoffer O og Leif Erik var ivrige, og ble igjen for å trene på egenhånd etter at økten med instruksjon var ferdig. Moro å se gutta i leken utfoldelse!

Tilbake på Broadway dance Center fikk Cheerdance testet ut timer i Popping og Dancehall. Dyktige lærere som lager god stemning er lik svette og glade danskropper.

På tirsdag hadde Fitness- puls og styrke booket seg inn på tradisjonsrike Church Street Boxing Gym. Her fikk vi instruksjon til bokseteknikk og mye slagtrening i tillegg til styrketrening spesielt rettet mot boksing.

Mange fikk frem fighterinnstinktet når boksehanskene kom på og vi fikk en god og svett økt med høy intensitet.

Siste dag med dans i NYC og dansegjengen kjenner nok at de er litt slitne etter tre timer med dans daglig. Heldigvis fikk vi herlig påfyll av energi i Vogue klassen til Javier Ninja. Mange av oss var nok litt starstruck da han er en stor legende innen Vogue miljøet. En veldig utfordrende og inspirerende time!

Siste hele dag i New York ble av mange brukt til å brenne av de siste kronene på shopping. En del benyttet også muligheten til å besøke 9/11 museet. På stedet hvor tvillingtårnene stod er det i dag bygd minnesmerker, museum og One World Trade Center, som nå er byens høyeste bygning.

Museet ga sterke inntrykk for de som tok turen, og er absolutt verdt et besøk. På kvelden samlet vi hele gjengen på kjøkkenet på hostellet til quiz og litt godsaker. Stemningen i gruppa var god, og det ble en hyggelig siste kveld på tur.

På onsdag var det klart for aller siste økt på tur. Hele gjengen dro avgårde til OmFactory hvor vi fikk en veldig fin felles avslutning med AntiGravity Yoga. Dette er en treningsform hvor en benytter en hengekøye-lignende innretning hengende fra taket til ulike tøyningsøvelser, samt mer akrobatiske krumspring.

Dette ble en god økt hvor vi fikk brukt kroppen på helt nye og ukjente måter. Spesielt de akrobatiske øvelsene hvor vi hang opp ned falt i smak hos mange. Ekstra deilig var det å få avslutte økten med avspenning liggende i «kokongen».

Vi takker for en strålende tur til New York og ønsker alle en riktig god påske!

Se flere bilder fra linjeturen på Idrettskolens Facebookside.

Marte og Ingunn 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *