Ballsport kvalifisert til Volleyball-NM for videregående skoler i Bodø!

Onsdag 21.11 satte vi oss grytidlig på bussen til Ragnar Strømmen, med sjefen selv som sjåfør, og Tigerstaden som mål. I Oslo skulle vi spille regionmesterskap i volleyball for videregående skoler.

Mange elever har brukt timevis av sine frikvelder på å trene teknikk, taktikk, relasjoner og dynamikk i forkant av turneringen.

Det er gøy å se når elevene er såpass engasjerte og giret på å gjøre det bra. Da er det moro på jobb!

Vi stilte med et guttelag og et mix-lag i turneringen. Reglene i mixklassen er enkle, der det er 3 jenter og 3 gutter på banen samtidig.

Begge lagene kom ubeseiret gjennom gruppespillet, med 2 kamper hvor de vant 2-0 i sett. Guttene spilte mot Kongshavn skole og Bjørnholt skole i gruppespillet, mens mix-laget slo Blindern og Vass VGS. Dermed gikk begge lagene greit videre til kvartfinalene.

Her var guttelaget først ute, hvor de møtte Oslo Handelsgymnas. Det var absolutt et steg opp i kvalitet kontra de foregående motstanderne. Vi var dessverre ikke nok på hugget fra start av, og kom kjapt på etterskudd.

I volleyball er alle ballvekslinger like viktige, og motstander utnyttet ubønnhørlig at vi ikke var på 100% når fløytesignalet før første serve gikk. Dermed ble vi jagende noen poenger bak gjennom hele settet, og tapte første sett fortjent.

Andre sett ble mye jevnere, men også her viste Oslo Handelsgymnas seg som et bedre lag enn oss. De vinner 2-0 i sett, og dermed er guttelaget ute av turneringen.

Det verste er ikke å tape volleyballkamper, men når alle går med en følelse av at man ikke gjorde sitt beste, da er det kjipt å ryke ut. Dermed måtte vi sette vår lit til mix-laget resten av turneringen. Det viste seg heldigvis å bli suksess!

Mix-laget gikk som sagt videre til sluttspillet med full pott fra gruppespillet, og i kvartfinalen var det Bjørnholt mix 1 som stod på motsatt banehalvdel. Foruten et par gode spillere, var dette et lag vi absolutt skulle slå. Det gjorde vi også, med 2-0 i sett.

Vi har stort sett god kontroll og leder hele veien, selv om det kanskje ble litt jevnere enn man skulle ønske. Å vinne mens man fortsatt har noe å gå på er uansett en god følelse.

I semifinalen var det Drammen VGS vi skulle bryne oss på. Dette var et jevnere besatt lag, men også her viste det seg fort at vi hadde et nivå høyere inne enn motstanderen. Det utnyttet vi heldigvis gjennom kampen, og det ble også relativt sikre 2-0 i sett.

I finalen ble det et realt lokaloppgjør mot Kongsberg VGS. Her møtte vi absolutt et kanongodt volleyballag, hvor noen spillere spiller på aldersbestemt i Bærum volleyball, mens andre spiller aktivt i Kongsberg volleyball.

Det viste seg fort at de hadde litt mer ferdigheter enn oss, selv om det ikke var altfor store forskjeller på lagene. Kongsberg kontrollerte begge settene, og var alltid et par poeng foran oss. De vinner 15-10 og 15-12 i sett, og ble dermed vinnere av regionmesterskapet Øst.

Jeg er uansett veldig imponert over våre elever, både jobben som er gjort i forkant, og ikke minst prestasjonene som ble vist når det gjaldt som mest.

Dermed er mix-laget vel fortjent kvalifiserte til NM-sluttspillet som går av stabelen siste helgen i januar, det blir spennende! Før den tid skal vi fortsette å trene, og vi håper å stille godt forberedt til det.

Før den tid skal vi også delta på NM for folkehøgskoler som går av stabelen i Oslo torsdag 10.01. Der stiller vi med to mixlag. Her er reglene litt annerledes: Minst to jenter på banen, og ikke 3. Vi gleder oss stort til det, og skal forberede oss godt!

Onsdag kveld var hele gjengen på Villa Paradiso, en fantastisk italiensk restaurant på Grunerløkka i Oslo. Fantastisk god mat, som alle fortjente.

Torsdag var vi på Lysaker Squash og spilte squash i to timer. En aktivitet som nesten ingen hadde prøvd før, men som bortimot alle synes var kjempemorsomt. Satser på å få til litt squash i Drammen må nyåret også.

Tusen takk for en strålende tur, alle sammen!

 

Ørjan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *